Drugshonden

Waarom drugshonden zo belangrijk zijn – Aqua Hortus 2015

Er zijn veel mensen die gebruik maken van drugs. En dit is iets wat op de meeste plekken verboden is. Ook zijn er veel mensen die proberen drugs te verhandelen en dit dus proberen mee te nemen over de grens. Wanneer je dit doet is dit strafbaar, en ook nog eens heel gevaarlijk. Mede daardoor zijn er op veel verschillende open plekken drugshonden, drugshonden zijn honden die ervoor kunnen zorgen dat je gepakt kan worden als je drugs bij je hebt. Drugshonden kunnen namelijk heel goed drugs ruiken, dus wanneer je op een
vliegtuig loopt en je hebt drugs mee is dit iets wat veel mensen vervelend vinden. Het zijn meestal herders, herders zijn honden die over het algemeen heel goed luisteren en precies doen wat er van je gevraagd van je wordt. En dit is natuurlijk ideaal, mede daardoor kun je ervoor kiezen om geen gebruik te maken van drugs of in ieder geval geen drugs mee te nemen. Drugshonden zul je dus veel tegenkomt op festivals, maar dit zijn lang niet de enige plekken waar je drugshonden tegen zult gaan komen. Kijk maar eens naar stations en/ of vliegvelden. Hier lopen de hele dag drugshonden en dit is precies wat je niet wilt als je in dit cultuurtje om gaat.

DrugshondenDrugshonden

Drugshonden hebben vaak een goede band met hun baasje Alle drugshonden die er zijn hebben hun eigen baasje, die hebben vaak een hele goede relatie. Mede door middel van de goede relatie kunnen drugshonden goed samenwerken en dit is natuurlijk heel fijn, mede hierdoor zul je zien dat je gemakkelijk en beter mensen met drugs zou kunnen gaan opsporen. Zo zul je minder drugs tegen komen en dit is natuurlijk precies wat de overheid en veel landen willen. Drugshonden zijn honden die jarenlang in training geweest zijn, ze kunnen was gebruikt worden als een drugshond totdat je ervoor kan gaan kiezen om er alles aan te doen om een goede hond te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld niet een goede relatie hebt met een drugshond als agent zou dit betekenen dat het een lang verhaal gaat worden en dit wil je natuurlijk niet want dit zou gevaarlijk zijn, wanneer ze naar luisteren of het te lang zou kunnen gaan duren, kan dit betekenen dat bepaalde drugshonden worden afgekeurd. En dit is natuurlijk iets wat je als baasje van een drugshond absoluut niet zou willen en hier draait het natuurlijk wel een beetje om.