Manage Filip Dros

Manege Filip Dros – Aqua Hortus 2015

Bij Manege Filip Dros is verantwoord paardrijden de rode draad binnen hun bedrijfsfilosofie. Manege Filip Dros is gespecialiseerd in de opleiding van ruiters en paarden voor alle leeftijden en alle niveaus. Er wordt les gegeven aan beginners maar ook aan ver gevorderden, zowel recreatief als professioneel. Recreatief houdt in dat je wekelijks een uur met een manegepaard of pony deelneemt aan een groepsles onder begeleiding van een professional.

Paardrijden steeds populairder

Paardrijden is een sport waarbij een ruiter op een paard rijdt. De ruiter zit op een zadel en houdt het paard bij de teugels vast. Zo kun je het paard in de juiste richting sturen. Veel mensen denken dat paardrijden erg gemakkelijk is, maar dit valt vaak erg tegen. Paardrijden is tegenwoordig een populaire sport. In 2016 waren er ongeveer 400.000 actieve ruiters in Nederland en 450.000 paarden. In de afgelopen jaren is deze sport steeds toegankelijker geworden. Vroeger was paardrijden vooral aan de adel besteed, voor vermaak en vervoer. Maar er zijn tegenwoordig steeds meer maneges. Manege Filip Dros is daar een van.

Manage Filip Dros

Paardrijden bij de manage

Paardrijden is geen sport zonder gevaren. Er is veel kennis nodig om de risico’s in te kunnen schatten. Naast het berijden geeft ook de omgang met de dieren op stal, de verzorging en het zadelen een risico op blessures en ongelukken. De organisatie is dagelijks druk bezig om de risico’s zoveel mogelijk te beperken en een veilig bedrijf te zijn. Natuurlijk kunnen niet alle risico’s uitgesloten worden. Het dragen van een gecertificeerde cap is verplicht tijdens het rijden. Met het volgen van springlessen, is de kans op blessures een stuk groter. Daarom wordt er bij Manege Filip Dros verplicht een bodyprotector te dragen. Jodhpurs en rijlaarzen zijn ook verplicht. Beginners mogen uitsluitend rijden met schoeisel die voorzien zijn van gladde zolen met hak en ook de cap is voor hun natuurlijk verplicht.

Tarieven lessen

De prijzen van de paardrijlessen van Manege Filip Dros zijn erg verschillend. Des te ouder je bent des te duurder de lessen zijn. Ook als je meer lessen in de week wilt betaal je hier meer voor. Voor kinderen tot en met 7 jaar betaal je voor 1x per week les, 75 euro per maand. Voor 3x per week les betaal je hier 195 euro per maand voor. Als je boven de 21 jaar bent betaal je redelijk wat meer. Je betaald hier voor 1 les in de week, 90 euro per maand. Voor 3 lessen per week betaal je 240 per maand.