Hondenvoeding

Hondenvoeding kopen – Aqua Hortus 2015

Goede hondenvoeding is uitermate belangrijk voor je hond; en je kiest de voeding die past bij ras, leeftijd en grootte van je hond. Hondenvoeding kopen is ook letten op de ingrediënten, je wilt immers alleen het allerbeste voor je trouwe viervoeter.

 

Goede hondenvoeding verhoogt de weerstand van je hond

Zoals gezegd moet hondenvoeding passen bij de leeftijd en zeker de grootte van je hond. Goede voeding zie je terug aan de honds uiterlijk, met name de vacht zal dan glanzen en er gezond uitzien. Bovendien verteert de hond het eten goed en wordt de weerstand verhoogt. Premium hondenvoeding kopen kost je meer geld, maar is ook van hogere kwaliteit en dus beter voor je hond. Ook is een hond minder voeding nodig en kun je dus langer met een zak doen. Het is best verstandig wat meer geld uit te geven omdat je door goede voeding ook medische kosten bespaart.

Hondenvoeding

 

Let op of de juiste voedingsstoffen in de voeding zitten

Hondenvoeding kopen houdt in dat je voeding koopt met de belangrijke voedingsstoffen als eiwitten, vetten, koolhydraten en vitamines en mineralen. Zeker een pup heeft eiwitten nodig om te kunnen groeien, en ook op latere leeftijd zijn eiwitten onontbeerlijk om de organen gezond te houden. De vetten moeten zorgen voor energie en houden de temperatuur van het lichaam op peil. Hondenvoeding kopen met veel koolhydraten is een prima zaak, want dit geeft je hond namelijk energie en zorgen er bovendien voor dat de darmen goed werken.

 

Vitamines zijn belangrijk voor mens én zeker ook hond

Net als mensen zijn honden ook voldoende vitamines nodig. Belangrijkste voor de hond zijn A, een vitamine die goed is voor de ogen, vitamine D voor de botten en zenuwen, vitamine E voor de huid van je hond en vitamine K voor specifiek het bloed. Mineralen als ijzer zorgen voor het zuurstoftransport en de stofwisseling zoals calcium goed is voor het gebit en de botten van je viervoeter.

 

Kies voor brokken, blikvoer of voor vers vlees

Hondenvoeding kopen kan in de vorm van brokken, blikvoer of vers vlees. Het beste is om deze verschillende soorten voeding wisselend aan te bieden. Voordeel van droogvoer is dat het lang houdbaar is en het minste kost. Ook is het goed voor het gebit omdat de hond nou eenmaal beter moet kauwen. An de andere kant bevat dit voedsel weer weinig vocht, zaak dus de waterbak wel te blijven vullen.